L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 3 de juliol del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: I ara què? A qui li donaran la culpa?




Trist, molt trist el paper que ve jugant de fa anys el PP de Tavernes alhora de cercar solucions per als problemes del riu Vaca. L’execució del projecte del Vaca està  paralitzat per obra i gràcia del govern de Rajoy. I eixe projecte ens permetria: primer que res, solucionar els problemes d’inundabilitat del terme; en segon lloc, legalitzar el sector del Vergeret; en tercer, aconseguir els terrenys per a la circumval·lació i en quart i últim,  reparar els camins del Tancat i Séquia la Bova.


I sí, i tant que és trist, molt trist el paper que ve jugant el PP de Tavernes perquè, no n’ha jugat cap, no ha pintat fava en tota aquesta història. I als fets ens remetem: set anys porta Compromís presentant esmenes per incloure el projecte en els pressupostos de l’Estat, set anys amb el vot negatiu dels seus diputats i senadors, els valencians inclosos. I set anys de silencis clamorosos del grup municipal de Tavernes.

Quines gestions han fet ells, des de Tavernes davant “els seus jefes” a València i a Madrid? Amb quins diputats/senadors s’han entrevistat per dur endavant un projecte urgent i prioritari, com diu  el Pla Hidrològic Nacional vigent? Quants viatges han fet a València, a Madrid per capgirar i modificar el vot negatiu "dels seus"? Cap. La falta de notícies al respecte és l’evidència.

Des de Tavernes, ells no han fet mai cap gestió, no se n’han preocupat, com mai no s’han preocupat dels problemes del Vergeret a pesar que ells aprovaren el projecte urbanitzador en zona inundable. Ells mai no han recolzat cap de les reivindicacions que el govern de Jordi Joan ha portat a Madrid o a la Confederació del Xúquer (organisme que depén del govern de Rajoy).  

I si és que han fet gestions que les diguen, que les facen publiques, amb documents, amb les entrevistes, amb els correus electrònics creuats amb els seus dirigents… en definitiva, amb pèls i senyals. Així sabrem si s’han preocupat, i nosaltres tot seguit rectifiquem i reconeguem l’error de publicar aquest article d’opinió.

Però no ho faran. Ells nomes saben desviar l’atenció. Per això presentaren en el plenari propostes tan desficaciades com que siga l’Ajuntament qui es faça càrrec dels 6 milions que costa la reparació de camins i refer com cal el caixer. O demanen al plenari de Diputació que executen les obres. Total per a rebre la mateixa resposta, que ja sabien pels informes tècnics: l’obligació, la responsabilitat, la competència, qui ha d'actuar en el riu Vaca és el govern de Rajoy, i ho ha de fer a través de la Confederació.

Només pretenen confondre, que Tavernes no sàpiga, que no siga conscient de que si encara tenim el perill de les inundacions damunt del cap, si cada dia els camins estan pitjor, és perquè el govern del seu partit no actua. Com tampoc ells actuen per modificar la situació.

Només tenen com a interés tapar-li les vergonyes al govern de Rajoy i a la Confederació. Ja seria hora que denunciaren la discriminació d’un projecte qualificat de prioritari i urgent en el Pla Hidrològic Nacional,  paralitzat pel seu partit en la fase final de licitació (vore document de dalt). Ja seria hora que recriminaren al seu partit que porten set anys votant-lo en contra. A la pròxima inundació ¿a qui donaran la culpa?

A tot això, el projecte del Vaca comptava amb finançament d’Europa. I.. ves a saber en que se'ls han gastat!