L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 6 de juliol del 2017

PLENARI JULIOL 2017: L'ajuntament paga l'IBI i habilita i neteja els solars per aparcament en la platja



Perfecto Benavent, regidor d’Hisenda i Patrimoni, va explicar al consistori el sistema que segueix l’Ajuntament per aconseguir solars per destinar-los a aparcaments en la platja i quin sistema de gestió es segueix quan a pagament de lloguer.


L’Ajuntament de Tavernes ha inaugurat un aparcament de més de 7.000 metres quadrats prop de l’església de la platja, amb la qual cosa s’arriba a 11.000 metres en la zona, al qual podrien seguir altres solars, dins de l’objectiu de  dotar de places suficients per a residents i turistes.

L'esforç del govern de Compromís per millorar aquest servei ha fet que la platja de Tavernes dispose de més aparcaments que mai, i és una de les localitats costaneres amb més places per aparcar, mèrit reconegut per un mitjà com Las Provincias gens sospitós d’afavorir Compromís de Tavernes. Així i tot alguns aparcaments no s’han pogut habilitar perquè els propietaris no han volgut cedir els solars.

Benavent informava que la cessió d’un solar privat es fa mitjançant un contracte pel qual l’Ajuntament paga l’IBI dels solars que li presten, i a més adquireix l’obligació de netejar-los, aplanar-los i posar-los en condicions per aparcar.

L’any passat l’IBI estava al voltant de 400 euros per fanecada, però l’abaixada de l’IBI aplicada pel govern de Compromís als solars no edificats ha fet que ara siga entre 30 i 40 euros, i molts propietaris no l’han volgut deixar en les mateixes condicions, sinó que reclamaven una quantitat.

No són tots sinó que hi ha propietaris, segons explicava el regidor. que han prestat el solar sense cap problema i, fins i tot, amb renuncia del cobrament d’eixos 30/50 per no tindre problemes amb Hisenda.

Enllumenat dels aparcaments

Per la seua banda, la regidora de Serveis, Llum Sansaloni, el govern de Compromís va explicar  que, a més dels treballs de desbrossament, neteja i aplanament per dedicar-los a aparcament, s’intenta dotar d’il·luminació en els casos que es possible remarcant que són solars, no és zona urbana, i per tant els cables no hi arriben a tots, i a més en algunes ocasions els veïns de les finques pròximes s’han queixat perquè la llum els molesta de nit.

Ací podeu escoltar totes les explicacions sobre l’aparcament de les platja, versions que en ocasions són molt diferents a algunes que circulen per les xarxes i que només intenten desprestigiar la manera i el sistema d’obtenció de solars.


1 comentari:

Propietari de sequer. ha dit...

Bona vesprada soc usuari de in edifici l'indant al aparcament de darrere l'església.
Vaig fer un comentari al alcalde de fer una porta peatonal de accés des-de la finca al pàrquing.
El sR Jordi Juan em direcciona al ajuntament per fer la consulta.
Resumint.
Anàrem a demanar la colocacio de la porta a urbanisme. ,,,, de urbanisme. Al aparellador ,,, del aparellador al arquitecte. Del arquitecte a la regidora competent.
Ningú sap res.
Es veu que o no saben dir ( no ) i no saben del seu ofici.
Cuant i. Tema es torna polític. No volen saber res.