L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 6 de juliol del 2017

Tavernes destinarà 148.828 euros a la insercio sociolaboral de 400 persones amb risc d'exclusió social dels barris Cantalot i Divina Aurora.




Tavernes dedicarà 148.828 euros al desenvolupament de polítiques d'inserció laboral de persones en situació d'exclusió social per ser una de les ciutats a les quals la Conselleria d'Igualtat i Polítiques ela ha concedit una subvenció amb aquest objectiu.

Tavernes és una de les 14 localitats beneficiades del programa “Incorpora’t” i ha estat escollida d'entre un  total de 134 sol·licituds presentades. La confecció de programa de treball i projecte presentat a la Conselleria ha suposat un gran treball de l’equip de professionals de Serveis Socials de Tavernes, que dirigeix la regidora de Compromís Noe Alberola.  Al costat de Tavernes han estat  beneficiades localitats com Benidorm, Gandia, la Vila Joiosa, Alcoi, Asp, Bigastre, València, Ontinyent, Vila-real, Vinaròs, Catarroja, Meliana i Xàtiva.

Els projectes subvencionats s'emmarquen dins del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, que gestiona la Conselleria d'Igualtat. Els programes van dirigits als col·lectius més vulnerables i faciliten l'engegada de programes d'inserció sociolaboral per a persones en risc d'exclusió social. En el cas de Tavernes, l'Ajuntament actuarà en barris castigats com Cantalot i Divina Aurora, i es preveu que fins a 400 persones hi tinguen accés a Tavernes.

L'objectiu principal del programa “Incorpora’t” és desenvolupar  itineraris d’inserció sociolaboral mitjançant l’orientació, assessorament, formació i acompanyament entre els persones i el mercat laboral.  La inversió de recursos en aquests col·lectius socials, normalment persones amb dificultats d’accés al món laboral, intenta reduir l’exclusió social que provoca l’atur.

Aconseguir la inclusió en el programa i els  148.828 euros de subvenció per a  Tavernes ha suposat un gran esforç de treball, redacció i planificació del treball per banda dels tècnics municipals. El  projecte no va estar escollit en la primera convocatòria de principi d'any (recordem que vora 150 projectes es presentaren) però amb un conjunt de millores va ser presentat el passat mes de març i ara ha sigut escollit, per davant de localitats  com Alzira o la mateixa Mancomunitat de la Safor, tal com indica la resolució publicada en el DOGV .

Tavernes haurà d’efectuar contractacions de tres o més persones relacionades amb l'orientació laboral, majorment psicòlegs experts en inserció laboral que actuaran de forma coordinada amb Serveis Socials de Tavernes durant sis mesos com a mínim, amb possibilitat de prorroga,  amb l'objectiu de dotar a aquestes persones d'habilitats necessàries perquè aquestes persones puguen tenir major accés a un lloc de treball.