L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 20 de setembre del 2017

El projecte del riu Vaca es debatrà avui al Senat de Madrid

El projecte del riu Vaca es debatrà avui dimecres al Senat com a conseqüència de la moció presentada pels senadors Madrid de Compromís fa un mesos on demanen al govern de Rajoy que recupere com a prioritàries les actuacions  en el riu de la Valldigna.

És una actuació més de les múltiples que ve duent a cap Compromís des del 2011, sempre amb l’objectiu de fer possible l’execució del projecte del Vaca. Cal recordar que totes les anteriors peticions en el Congrés de Diputats  sempre han ensopegat amb el vot negatiu del PP, diputats valencians inclosos.

I que demanen ara els senadors de Compromís? Doncs simplement que el govern de Rajoy, atenga la qualificació d’obra urgent i prioritària del projecte de laminació del riu Vaca dins del Pla Hidrològic Nacional, encara vigent, i per tant que incorpore en els pressupostos de l’Estat el projecte, anul·lat en el mes de novembre del 2011.

Passeig de Colom i adjacent en les inundacions del 11 de setembre 1996
 
Els senadors de Compromís recorden que el projecte de laminació del Riu Vaca és una de vital importància per a solucionar tant els problemes d’inundacions com els urbanístics que té Tavernes sobre tot en el Vergeret.

Els senadors de Compromís recorden que en els episodis de fortes pluges es veu més encara la necessitat del projecte perquè any rere any Tavernes pateix amb situacions  d’emergència, alertes hidrològiques, crescudes en els rius i inundacions de camps que només seran pal·liades amb  les obres de laminació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca, que foren paralitzades i després anul·lades pel Govern de l’Estat sense cap avís a les poblacions, tot i que eren obres urgents i prioritàries.
 
Final del passeig de Colom en les inundacions del 11 de setembre 1996

Tavernes i tota la Valldigna i Xeraco pateix discriminació i un greu prejudici per la falta d’inversions en el riu Vaca i per tant tots els veïns de les poblacions afectades ens podem preguntar: per què el govern de Rajoy no vol solucionar els problemes d’inundacions i els urbanístics de Tavernes?  A què estan esperant?

I la pregunta que ara molts veïns ens fem és: Els polítics del partit de Rajoy ¿canviaran ara d’opinió? Mentrestant el ppartit responsable del gran problema del Vergeret amaga el cap com els estruços, els seus regidors callen, no diuen res, mai no han dit res sobre el vot en contra dels seus diputats i senadors que ha impedit per ara donar solucions al problema.

Noticia elaborada a partir de la ndep de Compromís