L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 8 d’octubre del 2017

A poc a poc, sense parar



Ho vam dir fa unes setmanes: l’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria d’Agricultura, du a cap la neteja del riu Vaca perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (entitat que depèn del govern de Rajoy) no ho fa.

No ho fa i per tant no atén les seues obligacions tot i que la llei (la mateixa que ens recorden tots els dies que s’ha de complir) és molt clara i diu que la Confederació és la responsable i qui té les competències en el manteniment i la neteja dels rius i barrancs valencians.


I ho tornem a repetir: la Confederació sap què pot passar amb una gran crescuda del Vaca en uns temps, els de la tardor, en que l’oratge a les nostres terres es desboca moltes vegades i quan s'hi dóna una situació de gota freda... aigua a la Vall!

Ho sap la Confederació i ho sap el govern de Rajoy perquè ja hi ha un partit que s’encarrega de recordar-ho any sí, any que ve també. Però com si res. A les demandes de Compromís, ni actua la Confederació, ni actua el govern de Rajoy.

I si els que estan obligats per la llei no actuen... algú ho haurà de fer per previndre mals pitjors. I clar, al nostre poble, aquell que més està preocupat és l’Ajuntament, i per tant és l’Ajuntament qui actua dins de les seues possibilitats. No li correspon per llei, però actua per responsabilitat i per tranquil·litat dels veïns, vist que els altres no ho fan.


Fa unes setmanes publicàvem, fotos inclosos, que la tasca havia començat pràcticament en el terme de Benifairó i aigües avall. A poc a poc, sense parar la neteja va arribar a la zona de l’assut (foto superior), i a poc a poc, sense parar s’ha continuat fins la zona de l’illeta del Tol·lo i seguirà, suposem, cap avall, fins arribar a la zona de la Casa Verda amb neteja també del Vadell.

A poc a poc, sense parar, la  màquina comprada fa poc més d’un any pel govern de Compromís fa tota aquesta tasca a més de moltes altres per tot el terme. Això es diuen diners ben gastats! Encara que algun partit, en el moment de la compra, ho va criticar dient que comprar eixa màquina era balafiar els diners!   


L’any passat la màquina va netejar el riu. I va estalviar un munt de diners. I el que és encara millor: eixa neteja va evitar molts desbordament i molt de mal a l’agricultura en les plogudes, sobre tot les del mes de desembre. Enguany també s’està netejant el riu. Un temps i uns diners molt ben gastat.

Mentre, la Confederació i el govern de Rajoy fan cas omís de l’obligació que tenen per llei de netejar i mantindré en condicions el riu.