L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 24 d’octubre del 2017

¿Frau, robatori...? 35 ampliacions al termini d'esmenes per impedir aprovar la reforma de l'Estatut valencià


La modificació de l'Estatut ha passat moltes vegades pel Congrés  que ha donat llum verda a la tramitació, però fins ara res de res. No s'ha aprovat. Estem encara en fase d'esmenes a l'articulat de reforma. Atenció: només 1 article a reformar, com recorda Joan Baldoví.

I que diu eixa reforma? Doncs és ben senzilla:  la incorporació com a disposició addicional primera que les inversions de l'Estat siguen equivalents al nostre pes de població per a un període de set anys.

La proposta va ser aprovada per les Corts Valencianes el 9 de març del 2011 amb vots a favor de PP, PSPV i Compromís i l'abstenció d'EUPV. Aqueixa votació afavoria la modificació estatutària després que el Tribunal Constitucional avalés les reformes estatutàries d'Andalusia i Catalunya que incloïen disposicions addicionals per a garantir les inversions estatals en funció de la població i del PIB.

Cal recordar que per a reformar l'Estatut valencià és preceptiu que el Congrés l’aprove definitivament, però el Govern del PP el va  ajornar en quatre ocasions (abril del 2011, abril del 2012, setembre del 2013 i juliol del 2014).

El juliol del 2015, amb el canvi de Consell i de Presidència de les Corts Valencianes, el nou president, Enric Morera, de Compromís, va escriure al seu homòleg en el Congrés de Diputats,  Jesús Posada, perquè el nou debat de la reforma de l'Estatut se celebrés el setembre. Així va ser però la celebració de noves eleccions va tallar  la tramitació i obligava  a iniciar-la de nou.

El mes de novembre del 2016 va tornar a debatre's en el Congrés i es va aprovar l'inici. S'obria un termini d'al·legacions que com explica Baldovi, s'ha ampliat 35 voltes.

Cadascú que li pose el nom que vulga a l'actuació del govern de Rajoy que està impedint el  garantir les inversions estatals en funció de la nostra població.