L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 17 d’octubre del 2017

INFORME: Però... ¿realment la platja de Tavernes ha perdut ocupació?




Al llarg de l’estiu hem pogut llegir comentaris en alguns blogs i pàgines de facebook que afirmaven que la platja de Tavernes perdia estadants, que l’ocupació minvava... Proclames catastròfiques que, com no, culpaven Compromís per no preocupar-se de la platja i no fer res per la seua promoció.


Al nostre parer són totalment injustificades i ho diguem en base a xifres concretes, objectives, dels dos darrers anys, Xifres que posen en dubte aquestes afirmacions per no dir que neguen, i de manera ben objectiva, eixe catastrofisme.


Les xifres són la quantitat de fem generada per la gent de la platja. Les dades del fem descarregat a Guadassuar, que es pesa diàriament, diuen que l’any 2016 la platja de Tavernes va generar els mesos de juliol y agost 1.447 tones de fem, i enguany, 2017, han estat 1.635 tones de fem. És a dir, 188 tones més que l’any passat, 3 tones més per dia. I la relació es clara: més gent, més fem.


També alguns afirmen que falta promoció i activitats a la platja... Discrepem perquè, es vulga reconéixer o no, una de les preocupacions del govern de Compromís ha estat i està la promoció turística de la platja. I ací agrair el recolzament de l’àrea de Turisme de Diputació amb la seua ajuda per poder-la dur a cap. Han quedat enrere aquells anys en què Tavernes disposava d’un assessor en la Diputació, però cap benefici de la seua gestió ens arribava.

La preocupació i el treball de Compromís s’ha plasmat en (només en direm uns quants):

- La presencia i promoció turística en fires com Fitur i altres d’àmbit nacional. 
- Potenciació dels recursos culturals i patrimonials com atractiu del turisme, com ha estat la posada en valor de la torre de Guaita amb la rehabilitació de l’entorn. 
- Promoció i activitats en la cova del Bolomor, també amb ajut de la Diputació, que ha subvencionat en 125.000 euros la compra del terreny de l’aparcament.
- La posada en marxa de la Ruta dels Sentits com a sender de recorregut per les zones de valor cultural, mediambiental i paisatgístic del terme.
- Les constants activitats de tot tipus en l’Avinguda fins culminar en la Fira de Sant Jaume, totalment renovada, i que també va comptar amb l’ajuda de Diputació.
- Actuacions musicals i culturals diverses en l’Avinguda de la platja, a més de festivals específics com l’Iboga Summer, l’encontre de corals,  Sete Sois Sete Luas, Pop al Carrer, sempre comptant amb l’ajuda de Diputació, a més de les activitats i concerts organitzats per la SIUM.
 
Són una mostra, perquè també hi ha la millora d’infraestructures platgeres i de serveis, com l’ampliació del salvament i socorrisme en hores i temps; millora de les platges accessibles i millor servei, noves passarel·les, duplicació dels aparcaments municipals i gratuïts,  les activitats esportives de campionats per a menuts i joves, o el conjunt d’activitats d’oci i esportives per a gent major, per dir només les més principals.

La platja de Tavernes, malgrat la crisi que ha colpejat especialment el País Valencià i a Tavernes (tots sabem perquè i no cal ara explicar de nou), va reixint a poc a poc. La platja no ha perdut ocupació, ans el contrari n’ha guanyat. Eixes 1.635 tones de fem en juliol i agost, és adir, 188 tones més que l'any passat, mitjana de 26’4 tones al dia ho confirmen clarament. Confiem que eixa siga la tònica també de l'any que ve. 

Elaboració pròpia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eixa mitjana de fem diari calculada a partir d'un valor absolut no té cap valor estadístic, ni per descomptat com per a fer una inferència en l'ocupació a la platja. Iboga deu generar residus com tres platges de Tavernes...

La Cotorra de la Vall ha dit...

També hi havia Iboga en el 2016 i nomes són uns tres dies només, del total de 62 que es tenen en compte.

El que està clar es que no podem deduir l'ocupació a partir de les dades de les agències de lloguer perquè no estarien comptabilitzats els lloguers que es fan particulars, i que no es controlen, i que són molts a la nostra platja.