L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 7 d’octubre del 2017

PLENARI OCTUBRE 2017: L'Ajuntament exigeix un millor finançament per al País Valencià





Compromís, PSOE i EU han aprovat la moció presentada conjuntament on demanen un finançament just que permeta als valencians i valencianes cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim (foto superior).

Mitjançant aquesta moció, l'Ajuntament s'adhereix al manifest pel finançament just redactat per la Generalitat i s'insta al govern de Rajoy que destine en els pressupostos de l'Estat del 2018 el percentatge d'inversions que ens correspon pel pes poblacional. La petició es trasllada a la Generalitat Valenciana, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes i del Congrés dels Diputats.

El text recorda que el poble valencià està davant d'un estat d’emergència social per la manca de recursos derivat d’un finançament injust des del govern de Madrid que ens castiga com a poble. El País Valencià té moltes necessitats i fa molts els anys que es denuncia la situació d’infrafinançament que porta a retallades i a una pèrdua de l’estat benestar, a més d'impedir crear treball de qualitat, o tindre una sanitat pública i universal.

La moció reivindica la recuperació del dret civil foral valencià (impedit pel recurs de Rajoy davant el Tribunal Constitucional) i es demana la reforma constitucional que permeta la seua recuperació i la derogació de les sentències de recentralització de l'Estat propiciades pel govern de Rajoy, així com les que són contràries als drets i les llibertats (llei mordassa, Llei de Costes, reforma laboral, Llei de Forests, Llei de Bases de Règim Local…).

Compromís, PSOE i Eu demanen solucions per als problemes del Vaca

La moció exigeix més recursos al govern de Rajoy per al nostre territori per tal de poder gaudir d’un sistema ferroviari, portuari i aeroportuari valencià digne, així com les inversions que calen per al corredor mediterrani.  Igualment s'exigeix que es contemplen obres tan importants per a Tavernes com la laminació del riu Vaca, la solució al problema de la Goleta i el desdoblament de la carretera nacional pel nostre terme.

En altres punts es demana la vertebració del territori a partir de la comarcalització del país, polítiques d’igualtat real que garanteixen  els  drets i eradiquen la violència envers les dones, la igualtat lingüística en tots els àmbits de la nostra societat perquè les llengües són instrument  per  a  comunicar-nos,  no  per  a dividir-nos i un ensenyament públic, laic, de qualitat, lliure i democràtic i en valencià.

El text remarca que la nostra veu com a poble s'ha de fer sentir ací, a Madrid i on calga per a denunciar l'espoli sistemàtic a que ens sotmet l’estat i que no ens deixa avançar.

Elaboració pròpia