L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 26 d’octubre del 2017

S'inicia el desmantellament del cablatge en els solars de Papa Juan XXIII, Divina Autora i Sant Pere



“Qui cerca,  troba” diu la nostra dita (en castellà:  Quien la sigue la consigue”. I això és el que li ha passat al govern de Compromís que, després de buscar primer els responsables i després fer moltes pressions i negociacions ara veu com ¡finalment! s’està procedint a fer les connexions i retirar el cablejat elèctric dels solars de Papa Juan XXIII, Divina Autora i Sant Pere. Després s'hauran de retirar els pals.

L’empresa Solvia, que gestiona els interessos de la Sareb, amb aquesta retirada de cables està executant la segona part de les tasques que es van iniciar el passat mes de maig per soterrar tot el cablejat elèctric. En aquella ocasió  l’empresa contractada per Solvia va procedir a la col·locació del tub soterrani i els cables que han de substituir els aeris. Faltava una segona fase que seria la connexió al cablejat subterrani per tal d’eliminar els aeris, cosa que es fa ara.

 

L’alcalde Jordi Joan recordava en el seu facebook que les obres arriben “després de més requeriments de l’Ajuntament i molt de batallar” i considerava que aquestes obres, l’empresa hauria d’haver-les executat “sense la pressió de l’Ajuntament. Mai les haurien d’haver interromput”.

L’ajuntament va iniciar fa ja molts mesos les gestions, fins i tot amb ordre d’execució a l’empresa Solvia i l’inici d’un expedient sancionador amb una primera multa de 3.670 euros que com l’alcalde va explicar en un plenari, era prèvia a l’actuació del propi l’Ajuntament, que executaria la retirada dels cables i traslladaria les costes a l'empresa.


El problema del cablatge amb l’inici de les molèsties al veïnat és un problema que va deixar sense solucionar l'anterior govern municipal, quan l'entitat que tenia previst construir habitatges en els solars va fer fallida i va deixar els cables dels solars sostinguts per postes com es poden vore en les fotografies, amb evidents molèsties i perill als veïns.

Elaboració pròpia