L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 11 d’octubre del 2017

Tavernes, amb els municipis del "Massís del Mondúver", impulsa la creació d'una Xarxa de Rutes Naturals




Les localitats que abracen en el seu terme el denominat “Massis del Mondúver” (Tavernes, Simat, Benifairó, Barx, Xeraco i Xeresa) impulsen la creació d'una Xarxa de Rutes Naturals amb l'objectiu de promoure el turisme actiu.

El Massís del Mondúver compta amb nombroses sendes que recorren els termes municipals i van fins el cim i ara els ajuntaments han mantingut una reunió en l'alberg de Xeresa per a donar el vistiplau a la idea que pretén crear una ruta de senderisme que recorrega tots els termes municipals i servesca  com a “ruta mare” a la qual es connectaran altres rutes i senders locals, segons informen avui tant Levante-EMV com Les Províncies.

La base del traçat és el de la prova Esportiva “Mondúver Ultra Trail (MUT)”, organitzada per Tavernes, Xeraco i Xeresa encara que tindrà adaptacions per a facilitar el senderisme familiar. La ruta recorre els paratges més emblemàtics de les poblacions i tindrà un elevat component cultural en visitar els voltants del monestir de Santa Maria, el castell de Marinyén, la cova del Bolomor, la Ruta dels Pedrapiquers, el Molí i l’àrea d'esbarjo de la Font de l'Ull de Xeraco.

A la reunió es va informar que un logotip comú s'utilitzarà en la cartelleria i la senyalització de les rutes dels municipis amb l'objectiu de donar una imatge unificada de la xarxa de senders i camins. El distintiu s’estrenarà  en el pròxim Mondúver Ultra Trail a celebrar el 28 d'octubre.

Segons la informació de Levante-EMV i Las Provincias