L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de desembre del 2017

Avui arriba “Bruno” i ens porta forts vents i onatge en la mar




La borrasca atlàntica batejada amb el nom de "Bruno", tal com ahir ja vam avançar, arribarà avui al País Valencià  i ho farà amb riscos de forts vents a tot el territori valencià. De fet hi ha alerta groga pels temporals que poden desenvolupar en la mar les grans ones formades per uns vents que, segons l’anunci fet per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) poden arribar fins als 110 km/hora amb ratxes majorment sobre els 90 km/hora. Esperem i desitgem ens deixen un poc de l’arena que es va reposar fa unes setmanes a la Goleta.

Això sí,  de pluja no se n’espera gaire, i ens repetim en el pronòstic d’ahir: pluges dèbils i sobre tot a les comarques de l’interior, València i Castelló més que res, amb una evolució durant el dia a cels poc ennuvolats per la vesprada.

Vent i onatge a la Goleta

Com sabeu “Bruno” és la segona borrasca que arriba a la península (la primera va ser Anna fa unes setmanes) des que s’ha imposat la normativa de “batejar” les borrasques amb nom que segueixen l’alfabet, a la manera com es fa en les zones caribenyes amb els huracans.

Si parlem de la situació que deixarà “Bruno” en la resta de la península cal dir que serà alerta general, majorment per forts vents i  pluges també generalitzades que es poden convertir en fortes nevades en els sistemes muntanyencs de l’interior peninsular. Les pluges també aniran remetent al llarg del dia, excepció de Galicia.

Elaboració pròpia