L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 29 de desembre del 2017

La Coral Marinyén i el grup instrumental "Sempre per Nadal" ofereixen un concert al Palau de les Arts de València

 

La Coral Polifònica Marinyén i el grup musical "Sempre per Nadal" van oferir ahir en el Palau de les Arts de València un concert de nadales dins dels "Concerts de Nadal" de la "Trobada de Folklore" que organitza la Diputació.
En la pràctica va ser la repetició del concert que havíem pogut escoltar el passat dimecres en l'església de Sant Pere amb la novetat que el "Cant de la Sibil·la" va ser interpretat per Àngela Magraner, que no havia pogut actuar anteriorment per un problema d'afonia.



El repertori oferit va ser una primera part on es van interpretar "Can’t help falling in love" d’Elvis Presley, "Happy Christmas" de John Lennon i Yoko Ono, “African Al·leluia" de Benjamin Harlan, “Canta la mare” del músic valler Antonio Chover i finalment "Oh Happy Day" de Edwin R. Hawkins, actuant com a solistes Marisol Grau i Paqui Navarro. 



La segona part, la coral Marinyén i el grup instrumental "Sempre per Nadal" ens van oferir "El Cant de la Sibil·la", en la versió del Cançoner de Gandia, actuant Àngela Magraner com a solista i, com mana la tradició, amb els llums de la sala apagades. El "Cant de la Sibil·la", com ja hem explicat, és una peça medieval de teatre religiós que pronostica l’arribada del Messies i la terrible fi del món. Sol representar-se el 24 de desembre a la nit, just abans de la Missa del Gall. Les versions en la nostra llengua semblen procedir d'una melodia mossàrab i serien del segle XIII. L'any 2010 fou declarat Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO.




El Cant de la Sibil·la és un dels exemples de folklore religiós medieval, del qual queden escasses mostres en el nostre entorn cultural, i que cal unir a una altra representació religiosa com és el Misteri d'Elx.

Com a final, la interpretació de les populars "Adeste Fideles" de J. Reading i “Nit de pau” de Gruber, composició que enguany compleix dos-cents anys. 

Elaboració pròpia