L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 de desembre del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Uns pressupostos de bomber



El debat dels pressupostos del 2018 el passat dilluns  va deixar en evidència la falta de rigor i el desconeixement que dels mateixos pressupostos van oferir dos dels partits de l’oposició, on era evident qui no se’ls havien mirat ni estudiat. 230 euros la sessió plenària a banda els 100 de la comissió.

Però a més d’aqueixa evidencia, el debat ens va deixar algunes “perles cultivades” en manifestacions,  especialment de la portaveu del PP que, una vegada més, ens va demostrar que els números no són cosa que li agrade ni que comprenga. 

Damunt, és capaç de manifestar valoracions del tipus com que els pressupostos de Compromís “funcionan apagando fuego” com publicava Las Provincias en una crònica on, com ens té acostumats, és irreal, no reflexa el que va passar en el debat del plenari i, sobre tot, pensem que si no es publica la resposta de l’alcalde és perquè era massa clara i deixava en total evidència a la portaveu popular.

Els pressupostos de Compromís han funcionat de bomber durant anys no el sentit que ella deia. Els pressupostos de Compromís han estat uns efectius bombers apagant focs, uns focs econòmics i de ruïna de la Hisenda municipal encesos amb la seua mala planificació, previsió i gestió econòmica durant anys i que van portar a la ruïna a l’Ajuntament en el 2011, fins arribar a l’extrem que hi havia proveïdors que no volien treballar amb l’Ajuntament.

Efectivament, els pressupostos de Compromís del 2012 fins enguany el 2017 han estat uns pressupostos de bomber, han servit per apagar els focs i flames de la seua mala gestió. Ho va recordar i ho va remarcar l’alcalde, encara que Las Provincias s’ho calle. I ho podeu comprovar en el vídeo del plenari.

L’alcalde ho va dir ben clar: quan es va fer càrrec de l’alcaldia de Tavernes va haver de sufocar el foc que eren 2’7 milions d’euros en factures sense pagar de les quals 1’5 milions estaven amagades als caixons. Ara no hi ha factures en caixons.

Va recordar també que va haver d’apagar el foc del deute bancari,  18 milions de préstecs del PP als bancs dels quals ara només queden 8 per pagar, i com això representava un deute del 120% pressupostari i ara, gràcies als pressupostos bombers de Compromís, està en el 55%.

També va haver de pagar el foc del dèficit de tresoreria que va passar de 4’5 milions de dèficit en temps del PP als 1’3 de superàvit.

També els “pressupostos bombers” de Compromís van actuar en el pagament de l’aparcament del Passeig amb 2’4 milions per liquidar l'aparcament del Passeig. També han hagut de sufocar el foc de 2 milions de deute amb la Diputació pel reciclatge que ens va deixar el PP i totes les actuacions de pressupost bomber s’han fet sense poder usar els 2 milions del cànon de l’aigua que ells van cobrar anticipadament.

Aquests anys també es va actuar apagant el foc de les queixes dels proveïdors que tardaven quasi un any en cobrar de l’Ajuntament i actualment es paga en menys de 30 dies.

I a més a més, ha hagut de sufocar l’increment constants dels valors cadastrals aprovats pel PP en el 2006 i que havien de durar fins el 2017 i el corresponent IBI incrementat segons eixos valors cadastrals. L’actuació del “pressupost bomber” de Compromís ha fet que des del 2014 al 2018 els valors cadastrals hagen baixat un 30% i també l’IBI aprovat fins el 2017.

Els pressupostos de Compromís, indubtablement, han estat uns grans bombers, uns bombers que han salvat a l’Ajuntament de la situació de fallida en que els va deixar el PP en el 2011.

Les opinions expressades són únicament les pròpies de l'equip del blog