L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 de desembre del 2017

REPORTATGE: Les promeses de millora de l'estació, fetes pel govern de l'Estat, mai no s'han complert



  
Tavernes  està comprovant com després de molts anys de reivindicació de la millora de l’estació i d’un pas subterrani, RENFE o si voleu ADIF (tots dos depenent del govern de Rajoy) no han donat per ara cap solució. Aquestes entitats, depenents del govern del PP, són qui s’encarreguen de les infraestructures i millores del ferrocarril i fa molts anys que  menystenen Tavernes. 

Els valldignencs i valldignenques, així com els usuaris d’altres comarques que passen temporades a la platja,  travessen les vies de fa anys per poder accedir a la línia de tren que ve des de València.

Almenys avisaven del perill en creuar!

L’entitat “Administrador d'Infraestructures Ferroviàries” (ADIF), que és l’empresa estatal depenent del govern del Rajoy, ens ha fet la guitza als vallers i vallers, que després de moltes legislatures de promeses incomplides ens hem quedat sense millores. Els vora 50.000 habitants, entre la Valldigna i els que passen l’estiu a la platja, es queden sense serveis de qualitat.

Ara ens diuen que abans de l'estiu es faran les reformes a Xeraco. Igual  és perquè el govern xeraquer del PP, fa ara només uns anys, si que va anar a exigir, a demanar, a reivindicar al govern del seu partit a Madrid, cosa que no consta haja fet mai el PP de Tavernes, ni quan governava i ni els sis anys que du d'oposició.

Una cosa si que hem vist: La sucursal vallera del partit  de Rajoy  sempre ha callat, no ha fet mai cap gestió davant el govern de Madrid del seu partit per acabar la situació tercermundista de l'estació de Tavernes. Ni estan ni esperem que moguen un dit, i no només per la millora de l’estació només sinó també per exigir el projecte del Vaca, la reparació dels camins rural afectats pels trencaments del Vaca, el desdoblament de la nacional, l’electrificació del Polígon del Golf, o la solució a la Goleta, totes depenent del govern de Rajoy.

Els usuaris travessen les vies per aquest punt
I damunt pregunten en els plenaris les solucions de Compromís per a millorar el tren. ¡Cinisme pur i dur quan saben que no ho ha de resoldre el govern municipal, sinó el govern de Rajoy! Això sí: res de queixar-se i protestar davant els màxims responsables de Madrid del seu partit (segurament cosa que si va fer el PP de Xeraco) perquè són, al cap i a la fi, qui poden impulsar la solució.

El  regidor de Compromís, Josep Llácer, els ho va dir ben clar en el plenari: les inversions d’ADIF són competència estatal i Compromís ja s’havia reunit amb responsables d’Adif per exigir millores i el pas subterrani. Però ADIF (o si voleu el govern de Rajoy)  prioritza altres poblacions i Tavernes queda una vegada més discriminada pel govern de Madrid.

Fa un any responsables d'ADIF visiten l'estació: no hem notat res de millora

16 anys de promeses de Madrid sense complir

La història de promeses, projectes no executats, millores que no arriben... són moltes i ens ocuparien molt d’espai. Anem a resumir amb unes dades, les més antigues, de tot el despropòsit que ha estat fins ara la història de promeses sobre les millores de l'estació.


Juliol 2001. Govern del PP

L’aleshores Director General de Transports, Vicente Domine, acompanyat de Juan José Cholvi, gerent de rodalies de RENFE Valencia-Murcia i de Diego Alcázar y Bibiano Martínez, els caps de línea del ferrocarril, arribaven a l’estació de Tavernes on eren rebuts per l’aleshores tinent d’alcalde, Manolo Vidal i l’arquitecte municipal.

Comprovaren les deficients condicions de l’estació de Renfe i la necessitat de millora, i van confirmar la redacció del projecte de remodelació de l’estació per modernitzar-la i adaptar-la a les condicions de seguretat. Però tot van ser paraules que el vent es va emportar.

Pas de vies en el 2006
 Desembre 2006. Govern del PP

El  regidor de Tavernes,  Manolo Vidal, es reuneix amb José Enrique Cortina, gerent de RENFE, en la mateixa estació de Tavernes. Comproven les deficiències en matèria de seguretat i accessibilitat. Es repetia l’acte anterior del 2001: 5 anys passats sense cap solució.

Manolo Vidal fins i tot s’atrevia a manifestar en Las Provincias: “No se puede permitir que en pleno siglo XXI se obligue a cruzar las vías del tren por encima de vigas de madera en mal estado que vienen ocasionando caídas con resultado de lesiones y por las cuales no pueden pasar personas mayores y es literalmente imposible que puedan ser utilizadas por personas con movilidad reducida”.

Manolo Vidal afirmava que el Ministeri de Foment havia adjudicat les obres de millores, amb una cafeteria, un ascensor i una passarel·la per creuar les vies. ¿Algú ha vist eixes obres? Mai no es van executar.

13 juliol del 2010. Govern del PP

Compromís, en l'oposició aleshores en l’Ajuntament, presenta una moció aprovada per unanimitat on es demanava a ADIF l'execució d’un projecte que acabe amb la situació de perillositat i total inseguretat de l’estació vallera.

Novembre 2010
 Novembre -Desembre del 2010. Govern del PP

Després de la moció de Compromís, i per tapar-nos els ulls, ADIF efectua unes millores que no solucionaven el pas de les vies i que enviaven als usuaris a l’extrem de l’andana per travessar-les (foto de dalt).

Davant aquesta actuació esperpèntica, el govern municipal  del PP de Tavernes, no va obrir la boca. Els mitjans de comunicació i també ací en la Cotorra vam denunciar el desgavell que eren eixes obres. I finalment l’alcalde Manolo Vidal i el PP, al cap d'uns mesos, manifestaven que no estava d'acord. Pero així es va quedar. I fins ara.

Estem exactament igual que en el 2010. ADIF, entitat que depèn del govern de Rajoy, continua donant-nos llargues, mentre continuem travessant vies i el PP de Tavernes mirant a un altre costat, enviant balons fora i volent culpar a qui no té cap responsabilitat en els trens i les obres. Tot, excepte anar a exigir on pertoca, als seus caps de partit de Madrid, com segurament va fer Xeraco.

Elaboració pròpia