L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 de gener del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: A río revuelto....



 

“A río revuelto ganancia de pescadores” diu un refrany castellà. Alguns l’apliquen molt bé per als seus interessos partidistes, sobre tot quan es tracta de posar dubtes i de voler confondre els veïns. Parlem de les acusacions d’un presumpte cas de masclisme contra el regidor Chofre i el govern de Compromís.

Hi ha partit en l’oposició que s’ha involucrat de seguida i ha pres part: en una nota de premsa dóna per vàlida la versió de l’aspirant. I ho fa sense parlar abans amb el regidor company de consistori perquè els done la seua versió. En la nota de premsa només interessa una versió,  sense contrastar-la ni donar-li una mínima oportunitat a la veritat.

No els demanem que creguen el regidor, però les coses s’han de deixar clares, i per tant veiem bé que demanen explicacions oficials, però on pertoca, en el plenari.  Igual s’ha fet així perquè el seu objectiu no era conèixer la veritat, això no els interessa, sinó mitjançant la nota de premsa atiar el foc de la polèmica. Són així i així actuen. Només en negatiu.

Coneixem el regidor Enrique Chofre, de fa molts anys. Coneixem com gestiona el govern municipal de Compromís els temes d’igualtat. Per tant, ens va ser difícil creure les acusacions de presumpte masclisme vessades contra el regidor i contra el govern municipal, a qui afecta l’afer també.

Ens trobàvem una vegada més davant unes manifestacions en les xarxes on, com sol passar, es diu, s’acusa, es difama... i com quasi sempre sense aportar cap prova, només la paraula del que ho diu. Potser l’Ajuntament s’hauria de plantejar presentar alguna denúncia i que les acusacions difamatòries es demostren al jutjat.

En un primer moment i sense cap prova demostrativa ens era difícil valorar si es denunciaven fets o si estàvem davant les valoracions personals que sobre l’entrevista i el procés de selecció expressava una part. Després ja llegírem les explicacions del regidor, coneixíem les dues versions i es posava la justa mesura de les coses.

Un fet és indubtables: els mateixos gestors, el mateix regidor, fa uns anys no van posar cap impediment a contractar per al mateix lloc de treball a un periodista, dona també, que estava embarassada. No va ser impediment perquè accedirà per mèrits al lloc de treball i, com a treballadora i mare, va gaudir dels permisos corresponents de natalitat i es va incorporar de nou al treball quan els va acabar sense cap problema.

Aquella actuació, gens masclista i gens discriminatòria, pensem és una mostra fefaent del tarannà del govern municipal de Tavernes i el major desmentit a les acusacions contra el regidor. 

I sobre el que diu l’aspirant de que cal fer desaparèixer el masclisme de l’Ajuntament de Tavernes, doncs.... no cal, ja fa temps que ha desaparegut. No és una assignatura pendent a Tavernes des què governa Compromís.

Les opinions expressades són les pròpies de l'equip del blog