L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 de gener del 2018

PLENARI GENER 2018: Tavernes deixa la Mancomunitat de la Valldigna



L’Ajuntament de Tavernes aprovava en el plenari d’anit presentar una proposta a la Mancomunitat de la Valldigna que afecta a la liquidació per separació de la nostra ciutat de l’entitat comarcal.

La proposta va ser aprovada en el plenari amb el vot a favor de Compromís-EU i l’abstenció del PP-PSOE  i sol·licita a la presidència de la Mancomunitat que les quantitats pendents de l’Ajuntament, que seria la quota del 2017 per un valor de 52.000 euros, es consideren abonades amb la cessió del 73’75 %  (un valor sobre els 43.354 euros) de la part de propietat que li correspon a Tavernes per una parcel·la ubicada a Benifairó i la cessió per part del nostre Ajuntament del 32,61% de la part que li correspon del “PPOS 2017”, que suposa un total de 9.172,21€.

Els estatuts de la Mancomunitat de la Valldigna contempla que cadascuna de los localitats que la formen, puga deixar voluntàriament l’entitat, per a la qual cosa s’ha de seguir un procés estatuari que Tavernes va començar en desembre del 2015 avisant d’un abandó que s’hauria de fer efectiu a l’any, o siga amb el 2017, encara que com hem explicat es va ajornar a l'espera de la resolució del programa EDUSI. Aquesta eixida contempla la liquidació dels possibles deutes i béns.

El govern de Compromís de Tavernes va anunciar que deixava l’entitat perquè actualment, i com manifestava l’alcalde Jordi Joan a la premsa fa unes setmanes, la pertinença sense res a canvi li suposa una despesa sobre 1 milió d’euros per legislatura. Eixa quantitat, com es massa sabut, no té cap correspondència amb cap projecte per a Tavernes, donat que l’entitat no té mancomunat cap servei ni en fa cap prestació a les ciutats que la formen.

Cal remarcar que en passades legislatures, Tavernes va arribar a abonar fins 1’6 milions d’euros per cada legislatura, una conseqüència derivada del fet que la nostra ciutat va suportar durant dècades més del 70% de la despesa de la Mancomunitat.

Elaboració pròpia