L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 14 de gener del 2018

Tavernes celebra amb gran solemnitat la benedicció de Sant Antoni



 
Tavernes ha celebrat al llarg d’aquest cap de setmana la tradicional festivitat de Sant Antoni "del Porquet". Cal recordar que la festa religiosa del sant és el dimecres, dia 17, però com ve essent costum els actes es vénen desplaçant des de fa anys al diumenge en haver perdut la categoria de festa local que aquesta diada tenia tradicionalment a Tavernes.

Avui ha tingut lloc la tradicional benedicció dels animals en el Passeig de Colom i a l’esplanada del poliesportiu. Bon ambient i mols vallers i valleres que s’hi ha acostat després de la missa i sermó que ha tingut lloc a la parroquial de Sant Pere i la tradicional processó pels carres de la ciutat.

El acte de la benedicció s’ha iniciat després de l’arribada de la imatge de Sant Antoni, acompanyada per la corporació amb l’alcalde Jordi Joan al davant, xaranga de musica i representants de les entitats organitzadores de la festa.


El rector de Sant Pere, José Vicente Selléns Casanova, ha iniciat l’acte de benedicció on ha demanat al sant la protecció dels animals domèstics i ha recordat que el respecte i estima als animals es una nota de les societats avançades, cosa que desitjava i esperava perquè al cap i a la fi tots habitem conjuntament el planeta.

Després d’aquestes paraules el grup de balls populars ha fet una interpretació de danses, primers els més menuts, i després ja conjuntament el grup de majors i menuts, que han estat aplaudits pels assistents.


 En acabar s’ha iniciat la desfilada de les cavalleries, on els cavalls i genets, molts de l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna, però també d’altres localitats veïnes, han tingut un gran protagonisme i han rebut els aplaudiments de la gent que s’amuntegava a ambos costats del carrer.  En acabar la desfilada, els veïns i veïns han passat amb les seues mascotes domèstiques per rebre la benedicció. 


 Els actes festius que Tavernes ha celebrat en honor a Sant Antoni del Porquet han estat organitzats per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat i l’Associació d’Amics del Cavall de la Valldigna, amb la col·laboració del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes i el patrocini de l’Ajuntament de Tavernes. 

Elaboració propia