L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 20 de març del 2018

Llum verd al col·lector de la platja: Demà es firmen les actes d'ocupació de terrenys



 Demà dia 21 està prevista la firma de les actes d’ocupació dels terrenys del  col·lector de la platja. I diguem llum verd al col·lector perquè la firma obri una nova fase en l'execució de l'obra perquè es obligatori disposar dels terrenys per seguir amb l'aprovament final i obres de la infraestructura.

Un col·lector que com, va recordar l’alcalde Jordi Joan  en el plenari de principi de mes, no tenia projecte quan es va fer càrrec de l'alcaldia, ni prou consignació pressupostària, ni l'Ajuntament disposava de cap paper o document firmat per ocupar els terrenys necessaris de l'obra.

I del 2012 fins ara, els tràmits realitzats han estat aconseguir els permisos de les tres administracions implicades, entre elles Costes  i la Confederació pels abocaments de les aigües. Com recordava l'alcalde “permisos a l’Ajuntament en el 2011 no hi havia cap, i vam haver de demanar-los tots”.

L'alcalde va explicar tot el projecte del col·lector en desembre 2016, quan l'aprovació dels pressupostos del 2017.

El partit que mai no ha fet res pel col·lector ara critica les gestions dels altres. 

Cal indicar que en plenari del passat dia 5 vam viure una d'eixes situacions esperpèntiques a les quals ens tenen acostumats des del PP i que, una vegada més, servia per demostrar que no s'assabenten de res: Van ser capaços de dir que el govern de Compromís no fa res pel col·lector.

I això ho deia el partit que ha perdut molts anys, del 2006 al 2011, perquè el col·lector estava previst fa dècades, en el Pla Director d’Aigües Potables. L’any 2006 feren ús de la seua majoria absoluta i atorgaren a Aquagest la gestió de l’aigua potable, però no van incloure en les obres a fer el col·lector a pesar de la importància i necessitat per a la platja. ¿Per què ho feren? Mai no ho han explicat.

Després l’any 2008  van aprovar un Pla d’Ajust, amb un préstec de 6 milions on entre altres coses, estava previst executar el col·lector. No ho van complir. L’any 2009 i 2010 van rebre 8’7 milions per a obres dins dels “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i el Plan Confiança de Camps.  I el PP tampoc va incloure el col·lector entre obres a executar. 
Arribarem al 2011 i el PPartit de la critica i del negativisme no havia fet res pel col·lector, i havia tingut tres oportunitats, anys 2006-2008-2010, com hem explicat.

Novembre 2015: El PP vota en contra del col·lector de la platja
 El PP ha votat en contra del col·lector actual 

Compromís va iniciar el treball del col·lector amb l’obtenció de permisos. Però va anar més lluny, i en base als informes i estudis sol·licitats a TYPSA, va millorar el vell projecte amb un col·lector per la zona perimetral de la platja, enterrat sota un nou vial que servirà de ronda.

El projecte final del nou  col·lector es va aprovar en el plenari de novembre del 2015 amb el vot en contra del PP: tornava a deixar clar que l’únic objectiu que tenen és posar impediments a la gestió municipal.  

El projecte del col·lector millorarà Blasco Ibáñez i carrer adjacents

El nou projecte 

El nou traçat construirà un carrer perimetral per connectar l'Avinguda de la Marina i la  Goleta, amb millora per a les dues platges. El vial d’uns 18 metres d’amplada anirà per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, i facilitarà l’entrada i eixida de les dos platges.

El  projecte preveu una despesa sobre els 3 milions, en els quals hi ha inclosos les obres de millora de la urbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents, amb millors voreres i carrers.

NOTA: En un pròxim article explicarem perquè el PP no va fer el col·lector entre el 2006 i el 2011