L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 22 de maig del 2018

Compromís torna a presentar, i ja són 8 anys, l'esmena als PGE per exigir al PP l'execució del projecte del Vaca

Compromís ha presentat una esmena als Pressupostos General de l’Estat (PGE) perquè es contemple una partida per dur a cap l'execució del projecte del Vaca. Es la mateixa esmena que es presenta des de fa 7 anys i que sempre el PP ha votat en contra en el el Congrés.

Aquest projecte, com recordava l'alcalde Jordi Joan en la presentació d'esmenes (foto superior) "disposa d'un projecte aprovat, d'un pressupost d'execució i, quan s'havia començat el tràmit de licitació, en novembre del 2011, va ser paralitzat pel govern de M. Rajoy". 

L'esmena contempla destinar 30 milions d'euros a l'execució del projecte "Laminación y mejora del drenaje en la cuenca del rio Vaca (Benifairó de la Valldigna, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna y Xeraco) i segons s'indica, dins dels molts arguments de l'esmena i en allò que té referència directa amb Tavernes, que  cal crear la partida perquè hi ha un perill real d'inundació en el cas de Tavernes, a causa del mur que forma el terraplé del tren i l'autopista AP-7. 

El Vaca inunda Tavernes... fins quan?


Cal recordar que aquest projecte, que fa 7 anys està paralitzat pel PP, està considerat prioritari i urgent en el Pla Hidrològic Nacional, que encara està vigent.

Els esforços de Compromís per la millora del riu Vaca, contrasten amb la desídia i desinterès total que demostren tant el PP de Tavernes com de València. Des de la paralització del projecte, en novembre del 2011, no consta que hagen fet cap gestió als responsables del  partit a Madrid per incloure el projecte en els pressupostos de l'Estat. Sembla ser que les possibles inundacions de terres o del poble, ni li preocupen ni li lleven la són al PP valler.

El Vaca inunda camps de Tavernes... fins quan?


Ara, la pregunta és: després de 7 anys de votar en el Congrés en contra del projecte ¿Què faran enguany els diputats valencians del PP i el seu soci Ciudadanos, votaran per fi a favor de les esmenes que beneficien Tavernes? Farà el PP de Tavernes alguna gestió per afavorir que els seus diputats voten a favor d'aquesta proposta?