L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 22 de maig del 2018

PLENARI MAIG 2018: El consistori rebutja la sentència de La Manada i reclama finançament per a la lluita contra la violència masclista



El plenari de Tavernes va aprovar una moció on expressava el rebuig a la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Navarra perquè qualifica l'agressió de La Manada com a un simple cas d'abús sexual i furt lleu quan realment va ser una clara violació múltiple.

La moció demana també al govern de M. Rajoy que incloga en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018, la partida de 120 milions compromesa amb les administracions  per lluitar contra la violència de gènere.

La moció presentada va ser una "refundició" de les mocions inicialment presentades per Compromís i EU. Al text final s’hi va sumar el PSOE i, en el moment de la votació la va votar a favor el PP, amb la qual cosa es va produir l’aprovament per unanimitat.

En altres punts la moció insta al Congrés dels Diputats i al Senat a la modificació del Codi Penal per a revisar el supòsit d'abús sexual, així com la consideració jurídica de  la  violència  en  casos  d'agressió  sexual  i  violació tot per incloure la perspectiva  de  gènere  en  la tipificació  dels  delictes  de violència sexual.

També es reclamava al govern de l’Estat a enfortir i capacitar els governs locals en l’exercici de les polítiques públiques d’igualtat i violència de gènere i a la formació en perspectiva de gènere els estaments judicials, el personal sanitari, personal docent, cossos de seguretat i  personal tècnic d’atenció en Serveis Socials.